Useful for Medical Entrance Exams: AIPMT / AFMC /JIPMER / AIIMS / JIPMER /Manipal UGET / CMC Vellore / AMU/ BHU

Questions on Animal Tissues

1. Name the tissue which covers the external surface of the animal body and internal surface of the visceral organs?
Ans: Epithelial tissue

2.Which epithelial tissues lines the small salivary and pan and pancreatic ducts and thyroid vesicles?
Ans: Stratified cuboidal epithelium

3.Name two organs lined by transitional epithelial tissues?
Ans: Uterus and Urinary bladder

4. What tissues lines the internal mucosa of stomach, intestine and gall bladder?
Ans: Columnar epithelium
Columnar epithelium

5.Name the tissue which lacks blood vessels.
Ans:Epithelial tissue

6.Which tissues synthesises, stores and metabolises fat?
Ans: Adipose tissue

7.Which tissue forms strong, inextensible attachment of skeletal muscle to a bone?
Ans: Tendon

8.Name the tissue which connects a bone to another bone?
Ans: Ligament

9. Name the tissue where following structures are found:
(a) Haversian canals (b) Schwann cells.
Ans: a) bone  b) nerve cell

10.Name the tissues which fill the gap between organs?
Ans: Connective  tissue

Learn more:

.

Best Buy offers-NEET Biology books @ 30% to 50 % discount now. ''Cash on delivery option'' allows u to get your favorite books at best prices at your door step. For more NEET books

Search here for best price deals

"Cash on delivery" option let you to get your product of choice at your door step.

© NEET Biology: Medical Entrance Biology Questions and Answers, AllRightsReserved.

Maintained by Biology Exams 4 U